Perforované nálepky, perforované fólie, děrované fólie nebo takzvané One Way Vision. Všechna tato slovní spojení označují jednu věc - specifickou nálepku. Nálepku, která má mimořádně populární a zároveň efektivní podnikatelské a marketingové využití.

Co jsou to perforované nálepky?

Perforované nálepky jsou samolepkami s jedinečnými schopnostmi. Zatímco jejich jedna strana nabízí fantastické reklamní využití, tou druhou můžete vidět doslova a do písmene skrz naskrz.

Důležité: Perforované nálepky jsou takové samolepky, které jsou z jedné strany průhledné, přičemž jejich druhá strana nabízí pohled na grafiku.

Jak jsme zmínili již v samém úvodu, perforovaným nálepkám se říká i One Way Vision, což by se dalo přeložit jako "jednosměrné vidění". Laicky řečeno, když se díváte na dírkovanou fólii zevnitř, vidíte perfektně ven. Naopak, když se na ni díváte zvenku, do očí vás udeří poutavá grafika. Tedy, v tom případě, že prošla rukama takového šikovného grafika, jakého máme v našich řadách my.

Každopádně, v obou případech, jak při pohledu zevnitř, tak při pohledu zvenčí, uvidíte při podrobnějším, resp. bližším, zkoumání drobné dírky, které tvoří až 50% celé plochy perforované nálepky. Právě z toho důvodu je třeba uvědomit si a zároveň brát v úvahu, že při tisku grafického návrhu perforované nálepky se bude výsledná samolepka vyznačovat nižší sytostí barev. Přijde totiž takříkajíc o polovinu své plochy.

perforovaná nálepka

Vidíte? Obrázek je sice jen ilustrační, ale barvy toho levého působí jednoznačně sytější. Zdroj původního obrázku: freepik.com

Kromě toho stojí v souvislosti s perforovanými nálepkami za zmínku i skutečnost, že redukují zhruba 30 až 40% světla dopadajícího do interiéru. "Jednostranný účinek" děrovaných fólií však funguje jen dokud se venku setmí a uvnitř rozsvítí světlo. V tom případě raději zatáhněte závěsy :).

Jaké je využití perforovaných nálepek?

Obecně platí, že perforované nálepky jsou nejvhodnější na polep rovných ploch - skel. Při použití polymerických typů fólií se však nevylučuje ani možnost polepitzaoblené plochy jako např. zadní okno na autě. Tak či onak, One Way Vision nálepky jsou vhodné do exteriéru i do interiéru, přičemž jejich životnost je 1 až 5 let při exteriérovém použití, resp. neomezeně při interiérovém. Výsledná životnost perforované nálepky se ale odvíjí od použité fólie - monomericky s kratší životností a polymerické s delší. Bez ohledu na použitou fólii však můžeme konstatovat, že perforované samolepky jsou vysoce odolné vůči vlivům počasí a UV záření.

Nejobvyklejší a zároveň nejefektivnější využití najdou perforované nálepky při polepu skleněných výloh, dveří a oken či při polepu oken aut, autobusů, tramvají, vlaků či metra.

perforovaná fólie nálepka

Zdroje původních obrázků: freepik.com, freepik.com

Polep výkladů, dveří a oken

Nejčastěji můžeme perforované nálepky vídat na skleněných výlohách, dveřích a oknech kamenných prodejen. Jde totiž o snad nejlepší způsob, jak využít skleněnou plochu, za kterou není vystaveno žádné zboží. Navíc poutavá grafika na dobře viditelné One Way Vision nálepce dokáže zaujmout pozornost i z velké dálky, což s sebou přirozeně přivádí i nové zákazníky.

Polep aut, autobusů a jiných dopravních prostředků

Perforované fólie na okna se často využívají na autech, autobusech a jiných dopravních prostředcích. Velkou výhodou je, že polep takto může zasahovat i do skleněných ploch. Perforovanou samolepku lze použít na zadní sklo nebo na boční skla. V obou případech můžete získat výbornou, efektivní a levnou pojízdnou reklamu. Jak se říká, za málo peněz hodně muziky.

one way vision

I takto může vypadat autobus polepený perforovanými nálepkami. Zdroj obrázku: pixabay.com

Polep přízemních kanceláří a obchodních prostor

Kromě toho, že reklamní nálepky na sklo jsou fantastickou volbou ve výše zmiňovaných případech, jsou prakticky využitelné i pro polepy přízemních kanceláří a různých obchodních prostor. Ve své podstatě jsou vhodné všude tam, kde je třeba zabránit pohledům kolemjdoucích do vnitřních prostor - což je v porovnání s jejich marketingovým využitím drobný paradox.

Pro jakou perforovanou fólii se rozhodnout?

V naší nabídce najdete 3 tipy děrovaných fólií, které se vyznačují špičkovou kvalitou a perfektními vlastnostmi. Každá z nich je skvělou a ověřenou volbou na tisk nálepek různého druhu. Po přečtení následujících charakteristik byste měli mít jasno v tom, která bude pro vás tím pravým ořechovým.

  • Monomerická One Way Vision fólie - nejtenčí perforovaná fólie z naší nabídky. Vhodná na rovné plochy. Životnost v exteriéru minimálně 3 roky.
  • Monomerická One Way Vision fólie Day & Night - nabízí nálepku, která je při podsvícení vidět iv noci. Aby byl efekt co nejlepší, tiskneme 2 vrstvy barvy. Vhodná na rovné plochy. Životnost v exteriéru minimálně 1 rok.
  • Polymerická One Way Vision fólie - nejtlustší děrovaná fólie, kterou nabízíme. Je vhodná nejen na rovné plochy, ale také na ty zaoblené. Životnost v exteriéru minimálně 5 let.

Objednání a lepení perforovaných nálepek

Objednání perforovaných nálepek je v případě našeho intuitivního konfigurátoru skutečně chvilkovou záležitostí. Pokud však dáváte přednost osobní komunikaci, můžete nám ohledně vašeho zájmu zavolat nebo napsat. Stačí nám oznámit požadovaný materiál, počet kusů a rozměr. One Way Vision nálepky dokážeme vyřezat do požadovaného tvaru o rozměrech od 10 do 20 000 mm a připravit do 2 až 4 pracovních dnů.

Co se týče lepení, práce s perforovanými nálepkami je radostí. Jelikož One Way Vision fólie sestává z mnoha dírek, při jejím lepení je minimalizováno riziko tvorby nepopulárních bublinek. Kromě toho, pokud by se vám i nálepku nepodařilo nalepit úplně perfektně, dokážete ji odlepit a nalepit podle vašich představ i na další pokus.

TIP: Pokud byste si však na lepení perforovaných nálepek nevěřili, rádi to vezmeme do vlastních rukou. Naše dlouholeté zkušenosti zúročíme tak, aby vás ve výsledku provázela maximální spokojenost - a to bez ohledu na to, zda půjde o lepení výkladů, dopravních prostředků, nebo čehokoliv jiného.

Jak jsme tvrdili, lepení perforované nálepky není nic složitého. A navíc, na youtube.com najdete mnoho videí, jak na to. Stačí jen naťukat One Way Vision a vyhledat, co potřebujete. Zdroj videa: youtube.com

Tip na závěr

V případě, že vás zajímají nejen témata ohledně perforovaných nálepek, ale celkově témata ohledně nálepek, doporučujeme nahlédnout i do našich starších článků. Jako příklady, které by mohly upoutat vaši pozornost, uvádíme tipy na kreativní a nápadité nálepky a komplexního poradce při výběru nálepek. Více nejen o nálepkách, se dočtete na našem blogu.

 

Zdroje obrázků: freepik.com, pixabay.com, vlastní zpracování

Zdroje videí: youtube.com